Nurul İslam
KAHROLSUN İSRAİL
|
 |
« : 19 Mayıs 2010, 23 :20:48 » |
|
Sıfat Ve Taraf Zıtlığı
Cihad Kayaduman
Bazı insanlar vardır sıfatları ne olursa olsun tarafları hep aynıdır. Bunların kimlikleri kendilerine taktıkları sıfatlar değil taptıkları ilahlardır. Hz.Huseyin bize bu tipleri çok net gösterdi, canı pahasına da olsa. Kerbela’da peygamber torunu Muhammed ümmeti tarafından kesilirken kesen ve kesilenin sıfatı aynı değil miydi? Taraflar farklı ama sıfatlar aynıydı, sıfatlar aynı fakat ilahlar farklıydı. O gün orada peygamber torununun kanını akıtan Müslüman sıfatlılar belli ki gücün, ganimetin, saltanatın tarafındaydı. Saltanat ve ganimet için Allah ile savaşmadılar mı? Hz.Huseyin’den sonra gelen büyük imamlarda sıfatları Müslüman, ilahları saltanat olanlar tarafından şehid edildi. İmam-ı Azam bunların arasında en büyük örnektir, İmam-ı Azam’ın sıfatı ve tarafı aynıydı onun tek ilahı vardı ve onun yolunda şehid edildi. Bu kıyım ve kıyamlar tarih boyunca sürdü, sürdü, sürdü.
Ümmetin ve insanlığın kurtuluşu için çareler düşünen mücadele insanları neden bu zamana kadar sıfat ve taraf zıtlığı olan karaktersiz ve şahsiyetsizlere karşı çözüm bulamadı? Neden onların varlığını kendi varlığından ayıramadı? Daha doğrusu neden çözüm aramadı, aramıyor?
Günümüze gelelim. Akparti iktidarı gelmeden önce Türkiye’de süren başörtüsü mücadelesi-zulmü-ihaneti zamanlarında bu Müslüman sıfatlı adamları görmediniz mi? Ben gördüm. İmam-Hatip liselerinde Kur’an, Hadis, Fıkıh derslerine giren ilahiyatçı dinci hocaları gördüm. Bu hocalar başlarını açmayan okul birincisi, zekâ dolu kız öğrencilerini okulun kapanmasına ve mezuniyetlerine günler kala gözlerini kırpmadan alçakça kapı önlerine koymadılar mı? Kemalist sistemin faşist beyinleri bu kızları vurdu, anladık. Kemalist sistemin sıfatsız, seküler memurları bu kızları yaraladı anladık ta İmam-Hatip lisesinin Kur’an öğreten Müslüman sıfatlı müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenine ne oldu? Öğrettiğiniz Kur’an’ın emrine karşı çıkmasını istediğiniz kızlar bunu kabul etmeyince onları kapı önüne koymanıza sebep neydi? Ne oldu da komik bir korku ile mezuniyetine 1 hafta kalan kız öğrencileri başını açmadı diye okuldan atabildiniz? Ne oldu da sıfatınız ve tarafınız ayrı yerlere geçti. Allah’a inanıp makama tapmanıza sebep ne idi? Evet bu adamları ben değil hepimiz gördük. Bu sadece bir örnekti, davasına ve insanlığına ihanet eden bu tipleri içinden geçtiğimiz süreçlerde açık ve net gördük. Ama sorum ve sorun burada değil, biz bu sahneyi Kerbela’da, öncesi ve sonrasında da defalarca gördük.
Neden bu adamlardan hesap sormuyor, neden bunların yüzüne tükürmüyoruz? Benim aradığım cevap bu. Bu adamlar Akparti iktidarı ile birlikte daha da yükseldiler daha büyük makamlara geldiler… Peki Akparti’ye oy veren Müslüman halk bu şahsiyetsizler başımıza daha çok çıksın diye mi verdi? Bu Müslüman halkın darbecilerden, Kemalistlerden ve diğer sıfatı bellilerden hesap sormadan önce bu hainlerden hesap sorması gerekmiyor muydu? Hükümetin içinde bedel ödemiş, acılar çekmiş, tarafını ve sıfatını teklemiş insanlar varsa onlara Hz.Ali’nin şu öğüdünü hatırlatıyorum: Memurlarınızı seçerken zalim yöneticilere hizmet etmemiş ve devletin suçlarından ve zulümlerinden sorumlu olmamış bulunmalarına dikkat edin. Bilemiyorum belki de bu dünyada hep gücün tarafında, iktidarın peşinde olanlar kazanacak. Eğer gerçekten böyle ise Allah’ım benim sonumu Huseyin’e ve Ebu-Hanife’ye benzet, sadece sıfatımı değil Allah’ım tarafımıda.

http://www.islamigundem.com/sifat-ve-taraf-zitligi-makale-358.html
|