Yönetim Kadrosu |  Favori konularım | 
Tavsiye : Enformasyon Çalışmasına Davet
Bugün : 07 Eylül 2010, 04 :07:01 / 29 Ramazan 1431

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Favorilerime Ekle  |  Yazdır  
Paylaş
Paylaş
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş

Gönderen Konu: Grup Yorum Albümleri - Full  (Okunma Sayısı 5316 defa)
Konu Kalitesi %0
Oy Ver
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cezayir menekşesi
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : 07 Ocak 2010, 21 :43:49 »

Alıntı
Sosyalizmi; içtimai haksızlıkların sona ermesi, liyakatin yerini bulması, acı çekenlerin gözyaşlarını dindirmek suretinde anlamamız gerekiyor.

Bizim 'sosyalizm'imiz 'İslam'ın ta kendisidir.

yerinde bi tespit Göz kırpan
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 21 :49:12 Gönderen: cezayir menekşesi » Kayıtlı

"Ey Rabbimiz,bizi Sana teslim olanlardan kıl ve bizim soyumuzdan Sana teslim olacak bir topluluk çıkar,bize ibadet yollarını gösterve tevbemizi kabul et:şüphesiz yalnız Sensin tevbeleri kabul eden,rahmet dağıtan...(bakara:128)
Advertisement
    Grup Yorum Albümleri - Full Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı

Kayıtlı (?)

icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 07 Ocak 2010, 23 :09:12 »

Sosyalizmi; içtimai haksızlıkların sona ermesi, liyakatin yerini bulması, acı çekenlerin gözyaşlarını dindirmek suretinde anlamamız gerekiyor.

Bizim 'sosyalizm'imiz 'İslam'ın ta kendisidir.

evet. net bir açıklama olmuş. dediğim gibi tamami ile olmasada siyasi kimlik sosyalizm dini boyu islam olmak zorunda. Allah'ın Şeriati devletleştrilemez. eğer böyle bir durum olursa şayet insan dinin içerisine kendi hükümlerini yerleştrir. sonra insanları döverek namaz kıldırırız. Rabbin kelamındaki ...' Namazı dostoğru kılınız..'' ayeti uygulanmamış olur.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 23 :12:29 Gönderen: icebroker » Kayıtlı

EBU ÖMER
Direnişçi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 07 Ocak 2010, 23 :17:42 »

Ben anlayamadım  kardeşler inanın anlayamadım.Bunca konuştuk  ama avatar orak ve çekiç.imza gene sıkıntı.
Şeriat dersin ama azizim şeriat bizim anayasal hukuk sistemimiz.Onsuz hayatı bizler bertaraf ederiz.Ne izim olursa olsun ayağımızla teperiz.islam inkilabını gerçekleştirmek en üyük arzumuz ve hedefimizdir bizlerin.İslam şeriatı geldiğinde işte tüm halklar şeriatın özgürlüğüyle hayat bulacaklar. islam şeriatının üzerine sosyalizm,kapitalizm vs izmler asla olmamamalı.çünkü nübüvvetin aslını bozar ve bizleri öteleştirir Rabbim muhafaza eylesin...

Tüm kalbimle ve yüreğimin tüm zerrelerince haykırıyor ve taki amerika, rusya, çin ve tüm emperyal güçler duysun ,taki onların meclisleri yıkılıp bertaraf edilene kadar.Yer yüzünde tek din islam sancağı hakim olana kadar  YAŞASIN İSLAM,,,YAŞASIN İSLAMIN ADALETİ,,,YAŞASIN ŞERİAT

KAHROLSUN SOSYALİZM,KAPİTALİZM,FAŞİZM TÜM İZMLER...

NE MUTLU SADECE VE SADECE BEN MÜSLÜMANLARDANIM DİYENLERE
.....

BU DAVA ÇOK BÜYÜKTÜR.EN İYİLERİMİZİ FEDA ETMEK GEREK.
icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : 07 Ocak 2010, 23 :36:49 »

Ben anlayamadım  kardeşler inanın anlayamadım.Bunca konuştuk  ama avatar orak ve çekiç.imza gene sıkıntı.
Şeriat dersin ama azizim şeriat bizim anayasal hukuk sistemimiz.Onsuz hayatı bizler bertaraf ederiz.Ne izim olursa olsun ayağımızla teperiz.islam inkilabını gerçekleştirmek en üyük arzumuz ve hedefimizdir bizlerin.İslam şeriatı geldiğinde işte tüm halklar şeriatın özgürlüğüyle hayat bulacaklar. islam şeriatının üzerine sosyalizm,kapitalizm vs izmler asla olmamamalı.çünkü nübüvvetin aslını bozar ve bizleri öteleştirir Rabbim muhafaza eylesin...

Tüm kalbimle ve yüreğimin tüm zerrelerince haykırıyor ve taki amerika, rusya, çin ve tüm emperyal güçler duysun ,taki onların meclisleri yıkılıp bertaraf edilene kadar.Yer yüzünde tek din islam sancağı hakim olana kadar  YAŞASIN İSLAM,,,YAŞASIN İSLAMIN ADALETİ,,,YAŞASIN ŞERİAT

.....

.....

Gülümseme ömer kardeşim senin anlayamadığın olay cok farklı. şeriatimiz her daim bizim vicdanımızla beraberdir. Rab kimseyi zorla birsey yaptırılmasından razı mı öncelikle onun farkına varmamız lazım. benim çabam sudur ki şeriatimiz bizimdir. insan = şeriat şeriat = insan. fakat ben kalksam sana şeriati sadece tebliğ etsem ve bu konuda hatalı oldugun yerleri Allah'ın emir ve yasakları ile anlatsam güler yuzlu olarak kalbimdeki iyilikleri gönlüne soksam mı daha iyi? yoksa zorla dayatarak döverek kinlenerek ve baskı altında mı şeriati kalbine soksammı iyi? anlatmak istenen sudur ki ; Şeriat asla ama asla DAYATILAMAZ. zorlanamaz. ya sen döverek kızarak veya farklı bir dayatma şekli kullanarak çocuğuna ya da halkına namaz kıldırmaya çalısırsan onun ne hayrı olur. o insan veya halk namaz kılarken sence niyet olrak nasıl bir hal i.çerisine gelir. Allah aşkına sevgili kardeşim ömer. İslam asla ama asla insanlara dayatılamaz. bukadar basit. öyle olsa burda ne işimiz var ki öyle olsa Allah emin ol ki hepimizin cennette olmasını emrederdi. Allah hepimizi kndisine inanmamızı sağlayabilir. ama neden sence özgür irade olusmus? tamamen insanların dogru yoluda egri yoluda secerken kendi hür özgür iradesi ile seçmesi için olusmustur. özgür iradeyi yaratan Allah bilir ki asla ama asla Rabbin emir ve yasakları zor kosullar altında uygulandırılamaz. Kelamında O Peygamberine onları değiştirmeyeceğini ancak sen uyarıcı olarak gönderilmişssindir demiştir. örneğin  Yoldan çıkmış, kendisine ve Allah’a yabancılaşmış olan insanın yeniden doğru yola çağırılması gerektir. İnsanları yeniden yola çekebilmenin yolu onları yaptıkları yanlışlar konusunda uyarmaktır. Uyarının sonucunda bazı insanlar doğru yola girecekken, bazıları yanlış yolda ilerlemeye devam edecektir. Peygamberler insanları doğru yola girmeleri için uyaranlardır. Fakat doğru yola iletme görevi Allah’a aittir.  bu şekilde olaya bakarsan şu sonuc cıkıyor. kimse kimseyi zorla zor kullanarak İslama davet edemez. umarım anlatabilmişimdir sevgili kardeşim. Selam ve Salavat Üzerine Olsun Ya Muhammed.. Cumanız mübarek olsun

icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 07 Ocak 2010, 23 :55:52 »

ayrıca imzamdaki insan Ahmad Sa'adat filistinin özgürlüğü için mücadele vermiş ve tutsak alınmış bir liderdir. filistinin özgürlüğü için mücadele eden nadir önderlerden biridir.

Tevhidi Direniş
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Zafare Kilitlenmiş Yüreklere...

« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2010, 00 :54:30 »

Alıntı
ömer kardeşim senin anlayamadığın olay cok farklı. şeriatimiz her daim bizim vicdanımızla beraberdir. Rab kimseyi zorla birsey yaptırılmasından razı mı öncelikle onun farkına varmamız lazım. benim çabam sudur ki şeriatimiz bizimdir. insan = şeriat şeriat = insan. fakat ben kalksam sana şeriati sadece tebliğ etsem ve bu konuda hatalı oldugun yerleri Allah'ın emir ve yasakları ile anlatsam güler yuzlu olarak kalbimdeki iyilikleri gönlüne soksam mı daha iyi? yoksa zorla dayatarak döverek kinlenerek ve baskı altında mı şeriati kalbine soksammı iyi? anlatmak istenen sudur ki ; Şeriat asla ama asla DAYATILAMAZ. zorlanamaz. ya sen döverek kızarak veya farklı bir dayatma şekli kullanarak çocuğuna ya da halkına namaz kıldırmaya çalısırsan onun ne hayrı olur. o insan veya halk namaz kılarken sence niyet olrak nasıl bir hal i.çerisine gelir. Allah aşkına sevgili kardeşim ömer. İslam asla ama asla insanlara dayatılamaz. bukadar basit. öyle olsa burda ne işimiz var ki öyle olsa Allah emin ol ki hepimizin cennette olmasını emrederdi. Allah hepimizi kndisine inanmamızı sağlayabilir. ama neden sence özgür irade olusmus? tamamen insanların dogru yoluda egri yoluda secerken kendi hür özgür iradesi ile seçmesi için olusmustur. özgür iradeyi yaratan Allah bilir ki asla ama asla Rabbin emir ve yasakları zor kosullar altında uygulandırılamaz. Kelamında O Peygamberine onları değiştirmeyeceğini ancak sen uyarıcı olarak gönderilmişssindir demiştir. örneğin  Yoldan çıkmış, kendisine ve Allah’a yabancılaşmış olan insanın yeniden doğru yola çağırılması gerektir. İnsanları yeniden yola çekebilmenin yolu onları yaptıkları yanlışlar konusunda uyarmaktır. Uyarının sonucunda bazı insanlar doğru yola girecekken, bazıları yanlış yolda ilerlemeye devam edecektir. Peygamberler insanları doğru yola girmeleri için uyaranlardır. Fakat doğru yola iletme görevi Allah’a aittir.  bu şekilde olaya bakarsan şu sonuc cıkıyor. kimse kimseyi zorla zor kullanarak İslama davet edemez. umarım anlatabilmişimdir sevgili kardeşim. Selam ve Salavat Üzerine Olsun Ya Muhammed.. Cumanız mübarek olsun

İslam'ın emirleri de dayatılır, şeriat'ın kuralları da dayatılır eğer karşında ki müslüman ise, eğer sen müslüman isen bunları hepsi de dayatılır ki dayatılmışta.Din kabul etmeyene red edene dayatılmaz 'dinde zorlama yoktur' ayeti de dini kabul edenleri değil red edenleri kapsar. Bahsettiğiniz metodlar davet etmenin metodlarıdır şeriatın değil.

Umuda Sevdalıyız
Umudu Veren Rabb'e Sevdalıyız
Belki Bu Sevdanın Hakkını Veremiyoruz Ama
Bu Sevdanın Hakkını Verenlere Sevdalıyız
Ve Bu Sevdanın Hakkını Verme Çabası ve Arzusu İçerisindeyiz
icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2010, 08 :46:10 »

Alıntı
ömer kardeşim senin anlayamadığın olay cok farklı. şeriatimiz her daim bizim vicdanımızla beraberdir. Rab kimseyi zorla birsey yaptırılmasından razı mı öncelikle onun farkına varmamız lazım. benim çabam sudur ki şeriatimiz bizimdir. insan = şeriat şeriat = insan. fakat ben kalksam sana şeriati sadece tebliğ etsem ve bu konuda hatalı oldugun yerleri Allah'ın emir ve yasakları ile anlatsam güler yuzlu olarak kalbimdeki iyilikleri gönlüne soksam mı daha iyi? yoksa zorla dayatarak döverek kinlenerek ve baskı altında mı şeriati kalbine soksammı iyi? anlatmak istenen sudur ki ; Şeriat asla ama asla DAYATILAMAZ. zorlanamaz. ya sen döverek kızarak veya farklı bir dayatma şekli kullanarak çocuğuna ya da halkına namaz kıldırmaya çalısırsan onun ne hayrı olur. o insan veya halk namaz kılarken sence niyet olrak nasıl bir hal i.çerisine gelir. Allah aşkına sevgili kardeşim ömer. İslam asla ama asla insanlara dayatılamaz. bukadar basit. öyle olsa burda ne işimiz var ki öyle olsa Allah emin ol ki hepimizin cennette olmasını emrederdi. Allah hepimizi kndisine inanmamızı sağlayabilir. ama neden sence özgür irade olusmus? tamamen insanların dogru yoluda egri yoluda secerken kendi hür özgür iradesi ile seçmesi için olusmustur. özgür iradeyi yaratan Allah bilir ki asla ama asla Rabbin emir ve yasakları zor kosullar altında uygulandırılamaz. Kelamında O Peygamberine onları değiştirmeyeceğini ancak sen uyarıcı olarak gönderilmişssindir demiştir. örneğin  Yoldan çıkmış, kendisine ve Allah’a yabancılaşmış olan insanın yeniden doğru yola çağırılması gerektir. İnsanları yeniden yola çekebilmenin yolu onları yaptıkları yanlışlar konusunda uyarmaktır. Uyarının sonucunda bazı insanlar doğru yola girecekken, bazıları yanlış yolda ilerlemeye devam edecektir. Peygamberler insanları doğru yola girmeleri için uyaranlardır. Fakat doğru yola iletme görevi Allah’a aittir.  bu şekilde olaya bakarsan şu sonuc cıkıyor. kimse kimseyi zorla zor kullanarak İslama davet edemez. umarım anlatabilmişimdir sevgili kardeşim. Selam ve Salavat Üzerine Olsun Ya Muhammed.. Cumanız mübarek olsun

İslam'ın emirleri de dayatılır, şeriat'ın kuralları da dayatılır eğer karşında ki müslüman ise, eğer sen müslüman isen bunları hepsi de dayatılır ki dayatılmışta.Din kabul etmeyene red edene dayatılmaz 'dinde zorlama yoktur' ayeti de dini kabul edenleri değil red edenleri kapsar. Bahsettiğiniz metodlar davet etmenin metodlarıdır şeriatın değil.

ee ne olmuş peki? dediklerinden gram birsey cıkaramadım. ya da çıkarmak istemiyorum. açıkcası islam dayatmaz. çok havada kalmıs bu yorum özürdilerim. ben inanıyorum sen gelipte kaba bir şekilde bana dinimi yaşamamı dayatırsan kusura bakma ama cahil bir insan olsam kesin o dinden soğurum. bu ne kardeşim derim zorla namaz kıldırıyorlar zorla oruc tutturuyorlar. hadi diyelim bana kuvvettinle tutturdun o orucu veya namazı kıldırdın. ben o imanı hakkı ile yapamadıktan sonra ne anlamı var? sizler şey olarak göruyorsunuz. .'' hah tamam sonucta benden mesuliyet gitti ona namaz kıldırttım ona oruc tutturdum gerisi Allah'a kalmış'' bu söz çok ama çok tehlikeli bir sözdür. mazallah o kişinin dinden çıkmasına vesile olmuş olabilirsiniz. İslam okadar kolay yorumlanıp dayattıralamayacak kadar yaşaması zor bir dindir. sende okadar buyuk ve guclu bir nefis varki. düşünsene kuvvetinden buyuk kayayı sabah aksam yokus yukarı cıkarıp indirsende İslam'da imana göre o denli zor değildir. hele bu devirde İman etmek büyük bir kurtuluştur. koly kolay kimse nefsine uymayıp imanı seçemiyor malesef. ee bukadar pamuk ipliğinde olan bir olguyuda kaba kuvvet uygulayarak dayatarak uygularsan ne olacak? Allah herşeyi gören ve bilendir. o yüzdendir ki asla ama asla İslam dayatılamaz. insanların kendi vicdanlarına bırakın artık dini yahu. Yaşamak isteyen yaşar yaşamak istemeyen yaşamaz bukadar basittir. sen ancak onu uyarırsın bitti. varmı ötesi?

Tevhidi Direniş
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Zafare Kilitlenmiş Yüreklere...

« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2010, 21 :41:54 »

Dediklerimden bir gram bir şey anlamadığın apaçık belli oluyor zaten.Gülümseme Genç kalkmış cihada gidiyor ben sana cihad'dan, Allah'ın hakkından bahsediyorum sen bana anne hakkından bahsediyorsun, ben sana Allah'ın şeriatinden, sen bana kendi hakkından bahsediyorsun.Yahu kardeşim iman edip etmemek senin hakkın,senin tercihin burda kimsenin baskı yaptığı felan yok ben sana imandan sonraki aşamadan çok daha ötesinden bahsediyorum ama hata yapıyorum farkındayım,yazdıklarına bakılırsa bu aşama da seni ''En güzel şekilde' davet etmek gerekiyor.

Umuda Sevdalıyız
Umudu Veren Rabb'e Sevdalıyız
Belki Bu Sevdanın Hakkını Veremiyoruz Ama
Bu Sevdanın Hakkını Verenlere Sevdalıyız
Ve Bu Sevdanın Hakkını Verme Çabası ve Arzusu İçerisindeyiz
icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #28 : 09 Ocak 2010, 10 :52:00 »

Dediklerimden bir gram bir şey anlamadığın apaçık belli oluyor zaten.Gülümseme Genç kalkmış cihada gidiyor ben sana cihad'dan, Allah'ın hakkından bahsediyorum sen bana anne hakkından bahsediyorsun, ben sana Allah'ın şeriatinden, sen bana kendi hakkından bahsediyorsun.Yahu kardeşim iman edip etmemek senin hakkın,senin tercihin burda kimsenin baskı yaptığı felan yok ben sana imandan sonraki aşamadan çok daha ötesinden bahsediyorum ama hata yapıyorum farkındayım,yazdıklarına bakılırsa bu aşama da seni ''En güzel şekilde' davet etmek gerekiyor.

yahu karceşim sen mi benim dediklerimden birşey anlamıyorsun yoksa ben mi? yahu ben sana ne anlatıyorum sen sadece benim kullandığım ilk cümleme karşı yorum yapıyorsun. neyse tamam uzatmıyorum kardeşim. hakkını helal et

Şehid Renginde
Direnişçi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

"Ana bu kavgaya AdamaLısın..."

« Yanıtla #29 : 09 Ocak 2010, 12 :40:12 »

icebroker kardeşim , lütfen "ben sizi anlıyorum,siz beni anlamıyorsunuzz" gibi laf kalabalığı yapmayın.
TevhidiDireniş az ve öz yorumuyla size söylenmesi gerekenleri söylemiş...Rabbim kendisinden razı olsun

"dayatmak" kelimesinden ne anlıyorsunuz çok merak ediyorum ayrıca. Bunu da belirtirseniz iyi olur..

Selametle.

KanıyLa Toprağı SuLar Mücahid
Gülleri dikiLir Şehid Renginde...
Allah adına VeriLen Ahid
CanLarı SatıLır , Pazar Vaktinde...
icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 09 Ocak 2010, 13 :19:21 »

icebroker kardeşim , lütfen "ben sizi anlıyorum,siz beni anlamıyorsunuzz" gibi laf kalabalığı yapmayın.
TevhidiDireniş az ve öz yorumuyla size söylenmesi gerekenleri söylemiş...Rabbim kendisinden razı olsun

"dayatmak" kelimesinden ne anlıyorsunuz çok merak ediyorum ayrıca. Bunu da belirtirseniz iyi olur..

Selametle.

laf kalabalığı? güzel tespit öncelikle bu kelime için hakkımı helal ediyorum. yaptığım diğer yorumlarda anlattım dayatmanın nedemek olduğunu oradan da anlamıyorsanız o malesef sizin sorununuz oluyor. dinde islamı seçmiş bir insanı zorla birseyleri yaptıramassınız demiştim. ama görüyorum ki yaptığım yorumlardan pekte birşey anlayamamıssınız malesef. zaten anlamanızıda beklemiyorum. sevgiler saygılar. selam ve dua ile

Şehid Renginde
Direnişçi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 09 Ocak 2010, 13 :27:42 »

Hz.Ebubekir'in zekat vermeyen topluluğa açtığı savaşı hatırlatırım size..
Böyle düşünerek , Efendimizin ve Halifelerin uygulamalarını reddediyorsunuz. Dikkatli olmaya çağırıyorum sizi..

Allah adına VeriLen Ahid
Şehid Renginde
Direnişçi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 09 Ocak 2010, 13 :33:29 »

ayrıca şunu da ekleyeyim.. Medine İslam devleti bu uygulamalarla (şeriatin uygulamaları ile) yıllarca ayakta kaldı ve İslamiyet kıtalar dolaştı !

Bugün geldiğimiz noktanın esbabı "dinde zorlama olmaz" 'ı yanlış anlamaları ve dini yozlaştırmalarıdır..! kitaba değil kitabına uydurulduğu içindir !

(Sözüm genele) 

Allah adına VeriLen Ahid
icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 09 Ocak 2010, 14 :27:08 »

Hz.Ebubekir'in zekat vermeyen topluluğa açtığı savaşı hatırlatırım size..
Böyle düşünerek , Efendimizin ve Halifelerin uygulamalarını reddediyorsunuz. Dikkatli olmaya çağırıyorum sizi..

tek suç zekat vermemesi mi ? sen o savaşın altındaki gerçeklikleri anlatırmısın bana? ben çok dikkatliyim sen sadece şunun cevabını verirmisin bana. oğlun var ve döverek kabagüç göstererek namaz kıldırıyorsun. tamam çocugun namaz kıldı peki ayeti kerime de ''Dostoğru namaz kılınız..'' sözüne uydu mu peki? benim anlatmak istediklerimi anlaman için yüzyüze konuşum tartışmak gerek. din kalpten yapılan bir olgudur. dinde hiç bir baskı altında kalmadan uygulayabilen insan layıkı ile yerine getirmiş insandır. din içerisinde ki bidatların oluşması ve bu bidatlarla dinin gerçek iman algısının önüne geçmesi tehlikeli bir durumdur. insan Allah'ın hükümlerini uygularken ki o ince cizgi dinden çıkartır. din adına yapılan her bir baskı zor kullanma o dinin güzelliğninin önüne geçer. olayların örneklerini çokca yaşadığım için çırpınıyorum burda. mazallah ..''Dikkat edin şeytan dininizi kullanarak sizi kandırmasın..'' selam ve dua ile. artık bu konu uzerinden yorum yapmayacagım.

İNSAN
Direnişçi
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Ah Bine-l Aşk..

« Yanıtla #34 : 09 Ocak 2010, 14 :39:07 »

Off konu konulugundan çıkmış, şeriata gelmiş.

Şeriata gelince şu yorumu tekrar sunayım.
Alıntı
[/color]

Akan çocukluğumun kanıdır, büyüklerin günahına kefaret !
icebroker
Sivil
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #35 : 09 Ocak 2010, 15 :03:15 »

peki Allah peygamberimize neden sürekli sen sadece uyarıcı müjdeleyicisin demiştir?. bir ayet vardı hatırlayamıyorum baktım ama bulamadım. şu manaya geliyordu . Peygamber efendimiz islama davet ederken ya zorlama yoluyla ya da geçmediği için üzüldüğünden dolayı şöyle bir ayet inmişti (Ayetin yanlış yorumlanmasından Allah'a sıgınırım) Senin onlar üzerinde zorlaman olamaz sen onları değiştiremessin. sen ancak uyarıcı ve müjdeleyensin.  tarzında ayet vardı. o manada. şimdi konunun önemine geleyim. tekrar tekrar uzerinde durdugum gibi İslam dinini seçmiş bir insan oruc tutmuyorsa namaz kılmıyorsa sen onu ancak uyarabilirsin. namaz kılmamanın oruc tutmamanın ya da zekat vermemenin inandıgı dine göre buyuk mesuliyetler yukleneceğini anlatırsın. gerisi Allah'ın hidayet etmesine kalmıştır. hiç bir muslumanı zorla namaz veya ibadet ettiremessiniz. bu apaçık Kerimede anlatılanlara ters düşmektedir. Açık ve net söyluyorum İslam dini kolay bir dindir. bunu zorlaştıramassınız. namaz kılmak ibadetin yanında spordur. oruc tutmak ibadetin yanında sağlık içindir. nefsi terbiye etme konusunda güç verir. bak bakalım ibadetlerin yapılmasını gerektirecek mantıklı sebepler buldugunda mı etkili bir biçimde o insana karsı sorumlulukluklarını yerine getirirsin yoksa dayatarak zorla yaparak mı? bir insanı zorla birşeyler yaptırabilirsiniz fakat hiç bir insanın kalbine gönlune beynine zorla giremessin. İslam da kalpten yaşanması gereken bir dinse ozaman İslamda zorlama yoktur bukadar basit. öyle ki bir tutturmussunuz Dinde zorlama yoktur lafı İslama biat etmemiş insanlar için geçerlidir. Yok efendiler öyle birşey. İslam mantıksal bir dindir her bir şeyin izahı vardır. en önemlisi her bir ibadetin mantıklı açıklaması vardır. bence bu bir kaçamak kendini zorlayıp mantıksal sebepleri öğrenip insanlara anlatmak zor geliyor. sert bir şekilde hiç bir mantıgını kavratmadan o insana zarar vererek ibadet ettirmek daha kolay olduğu için bukadar sabit fikirle yaklaşıyorsunuz. tek kelime ile söyluyorum İslamı kabul etmiş fakat ibadetlerini yerine getirmeyen insanların kalbine inmek gerekir bedenine değil..

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Favorilerime Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Duyuru