|
|
|
|
|
el-Benna
Ýhvani
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 747
Ey nefis! Ancak Þehadetle ölebilirsin!
|
 |
« Yanýtla #1 : 29 Aðustos 2009, 13 :15:14 » |
|
en son linkte bir problem var sanýrým..
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
Yeryüzünde hiçbir kuvvet bizim kalbimizden cihad sevgisini çýkarmaya ve bu farzý yerine getirme hakkýmýzý elimizden almaya,Allah ve Resulunun sevgisini koparýp almaya güç yetiremez..!
Abdullah Azzam
|
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
Direniþçi
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 351
|
 |
« Yanýtla #3 : 29 Aðustos 2009, 15 :13:49 » |
|
Hamsavi kardeþim hakkýný helal et ama birkaç sorum olacak.. 1-Muhterem kardeþim Grup yorumun parçalarýný buraya koyarak farkýnda olmadan yeni kardeþlerimiz dinlese ve etkilense sizce sosyalist,devrimci bir düþünceye kalben kaymazlar mý? (Kardeþim bunu kendi gençliðimden biliyorum ki insanoðlu zaaf sahibidir.Heleki ÖZGÜRLÜK,EYLEM,DÝRENÝÞ Sloganlarý insanýn isyancý genlerinde vardýr.)
2-Ýslami içerik barýndýrmayan ve hatta islama karþý tepkisel sözler bulunan bazý parçalarý dinlerken farkýnda olmadan kardeþlerimiz bu küfre ortak olmazlar mý?
Sevgili kardeþim size bir kardeþiniz olarak tavsiyem sol müzik yerine kendimize özgü eylem ve direniþ marþlarýný barýndýran ezgi serimize devam etsek daha hayýrlý olur zannýndayým..
Takdir sizin hayýrlý kardeþim...selam ve dua ile..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29 Aðustos 2009, 15 :16:55 Gönderen: EBU ÖMER »
|
Kayýtlý
|
BU DAVA ÇOK BÜYÜKTÜR.EN ÝYÝLERÝMÝZÝ FEDA ETMEK GEREK.
|
|
|
|
HAMSAVÝ
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 4804
TERK-Ý DÜNYA
|
 |
« Yanýtla #4 : 30 Aðustos 2009, 02 :42:48 » |
|
EBU ÖMER kardeþim..
Eleþtiri yaparken dahi böyle hassas davrandýðýnýz için teþekkür ve tebrik ederim. Hangi konu olursa olsun müslümanlar her konuyu aþabilir ve her ihtilaftan birliklerini güçlendirerek çýkabilirler yeterki þu üslubu yakalayabilsinler.
Grup yorumun müziklerindeki sözlerde etkilenip sosyalist olacaklarýný düþünmüyorum insanlarýn.Bence grup yorum direniþ ve davaya baðlýlýðý iþliyor bu yüzden bir ezgi-türkü ile islama karþý tavýr alacaklarsa bazý kardeþler zaten içinde bulunduklarý durum kötü bir durumdur onlarýn bu þekilde saðlam olduklarý zaten söylenemez.Bende grup yorumun býraktýðý etki dava için olumlu bir etkidir.Ýþledikleri konular islama karþý deðil statikoya,beþeri kutsallara ve varolan sistemlere karþýdýr.Ancak yinede dedikleriniz tartýþýlmaya müsaittir benim dediðim kesin doðrudur demiyorum.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
Direniþçi
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #5 : 30 Aðustos 2009, 10 :46:36 » |
|
Rabbim ecrini zayi eylemesin deðerli kardeþim.Þimdi biraz kendimizdeki canlý örnekten bahs edelim.Sonra dýþardan birkaç örnek vermek isterim.Ýslama ilk girdiðim yýllar 86 yýllarýydý.Yeni islami kasetlerden tiyatro olan mute,hicret ve tevbe kasetleri vardý.Fakat bizdeki olan müzik meraký sol marþlarý dinlemeye itti.(Unutmayalým ki sitede yeni ziyaretçi ve yeni namaza baþlayanda olabilir.)Çevremin etkisi ve onlardaki gördüðüm isyancý, devrimci ve oligarþiye karþý direnme bende zaafa yol açtý.Zamanla farkýnda olmadan onlarýn hayatlarýný okur ve özgürlükten dem vurmaya baþlamýþtýk.Az kalsýn o dönemde kurtuluþ örgütüne meyl edecektik.Allah basiret verdide kendimize geldik yeniden...Kardeþim eðer o marþlarý dinlemiþ olsaydým þimdi sizin gibi deðerli insanlarla malesef olamýyacaktým...
Benim çk yakýnen tanýdýgým kardeþim vardý.sene 95 yýllarýydý.Bu kardeþde malesef bu girdabýn içine girdi..Bizimle beyazýt eylemlerine gelen ve hayatýnýn her alanýnda özgürlük,mücadeleden dem vuran bu kardeþimiz malesef sol marþlar ve solcu gençlerle tanýþtýktan sonra ne oldu biliyormusunuz.....''BEN ARTIK ALLAH'A ÝNANMIYORUM ''dedi ve direk kafirliðini söyleyerek aramýzdan ayrýldý.Dünya adeta baþýmýza yýkýlmýþ ve onunla yediðimiz içtiðimiz öðrenci evindeki birlikteliðimiz bizden olan deðer ve sýrlarýmýz malesef onun küfriyle yerlebir oldu.Sorduk neden böyle oldun..Cevabý arkadaþ islami kesimde kadýn haklarý,özgürlük ve dava anlayýþý zayýf.þý heriflere baksana marþlarýndan tut hareketlerine kadar devrimciler...eeeeeeeeee ne oldu þimdi..Nerde kaldý ahiret yurdu.Nerde kaldý bizim cennet sevdamýz.þahsým adýna söyleyeyým hemen butun kasetlerimi kýrdým Ve asla sol marþlarda kendi zaafýmý tatmin etmedim.Ondan sonra o okuduðum sol yazarlardan tutun dergilere kadar hepsini attým.Daha sonra hamd olsun onlardan gençler çekmeye baþladýk bizim çalýþma alanlarýmýza...
Ýþte aziz dostum bunlar belki sanalada edilecek muhabbetler deðiller ama genç kardeþlerime özellikle tavsiyem.Eylemci ruhunuzu KUr'an okuyarak ve dinleyerek,yada bizim gruplarýn marþlarýyla artýrýn.Ýslami mücadele öyle bir yürek isterki bu ne kasetler ifade eder nede boþ sözler...Yürekli insanlara ihtiyacý var bu davanýn hemde uzun soluklu.Yýlmadan usanmada.Yoruldum abi yeter bizden bu kadar demeden....Bu kadar küfre ve tuðyana karþý islami tebliðde alanlara inmemiz þart kardeþlerim....iþte o zaman bizler özgür kuþlar gibi þehadet þerbetini bu alanlarda bulacaðýz.....
Hakkýný helal eyle deðerli insan.Kardeþliðimize zarar veren hallrden Rabbe sýgýnýrým..selam ve dua ile.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
öncü nesil
Sivil
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 30
|
 |
« Yanýtla #6 : 21 Ekim 2009, 23 :08:59 » |
|
Birde bayan seside var sanýrsam.Bu hiç caiz deðil.Saygý ile..!!
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
Zalimlerden Özür Dilemem..
Seyyid Kutub
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #7 : 03 Ocak 2010, 12 :48:24 » |
|
Ýslam Devrimciliktir. Ýslam sýnýfsýz bir toplumdan yanadýr. Ýslam özünde sosyalisttir. Ýslam haksýzlýklara karþý emperyalizme karþý mücadele demektir. Ýslam kafire zalime karþý isyan demektir. Ýslam haksýzlýklara adaletsizliklere ve dayatmacýlýða karþý mücadele etmektir. þimdi siz saygý deger dostlarým kalkýpta neye istinaden devrimciliðin Ýslam'dan ayrý olduðunu söyleyebilir? hanginiz ABD zulmüne Ýsrail zulmüne karþý bir þeyler beslemiyorsunuz? siz istesenizde istmesenizde Allah'ýn devrimcilerisiniz. Bizim tek sorunumuz Þeriatimizi Yani Rabbin emir ve yasaklarýný Ýnsanlara dayatmacýlýgý savunmamýzdýr. Þeriat insanýn vicdanýdýr. Emir ve yasaklarý insanlar kendi içerisinde yerine getirir. karþýndakini ancak uyarýr ona karþý yaptýrým uygulaya bilir mi? belkide siz sevgili dostlarým Rabbin ayetlerini yanlýs yorumluyorsunuzda olabilir. En dogrusunu Allah bilir elbet. fakat sunu unutmayýn Þeriat devlet þekline burunurse artýk o þeriat Allah hukmunden cýkýp insan hükmüne dönüþür. sizler Bidat larýn nasýl ortaya çýktýðýný sanýyorsunuz..  demem odur ki siyaset Ýslama alet edilemez. Siyasi yönumuz sýnýfsýz eþit bir anlayýs olmalý. doðal olarak sosyalist bir felsefe olmalý. Ýman kanadýmýz da Ýslamdýr. Allah'a hamd olsun ki namertlere zalimlere kan emicilere karþý savaþan bir topluluk var. onlarda devrimcilerdir. o yuzden biraz düþünerek yorum yazmalýyýz diye düþünüyorum sevgili kardeþlerim. Allah yar ve yardýmcýmýz olsun insallah. Dua ile. Selametle...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2010, 12 :50:35 Gönderen: icebroker »
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #8 : 03 Ocak 2010, 12 :56:03 » |
|
Rabbim ecrini zayi eylemesin deðerli kardeþim.Þimdi biraz kendimizdeki canlý örnekten bahs edelim.Sonra dýþardan birkaç örnek vermek isterim.Ýslama ilk girdiðim yýllar 86 yýllarýydý.Yeni islami kasetlerden tiyatro olan mute,hicret ve tevbe kasetleri vardý.Fakat bizdeki olan müzik meraký sol marþlarý dinlemeye itti.(Unutmayalým ki sitede yeni ziyaretçi ve yeni namaza baþlayanda olabilir.)Çevremin etkisi ve onlardaki gördüðüm isyancý, devrimci ve oligarþiye karþý direnme bende zaafa yol açtý.Zamanla farkýnda olmadan onlarýn hayatlarýný okur ve özgürlükten dem vurmaya baþlamýþtýk.Az kalsýn o dönemde kurtuluþ örgütüne meyl edecektik.Allah basiret verdide kendimize geldik yeniden...Kardeþim eðer o marþlarý dinlemiþ olsaydým þimdi sizin gibi deðerli insanlarla malesef olamýyacaktým...
Benim çk yakýnen tanýdýgým kardeþim vardý.sene 95 yýllarýydý.Bu kardeþde malesef bu girdabýn içine girdi..Bizimle beyazýt eylemlerine gelen ve hayatýnýn her alanýnda özgürlük,mücadeleden dem vuran bu kardeþimiz malesef sol marþlar ve solcu gençlerle tanýþtýktan sonra ne oldu biliyormusunuz.....''BEN ARTIK ALLAH'A ÝNANMIYORUM ''dedi ve direk kafirliðini söyleyerek aramýzdan ayrýldý.Dünya adeta baþýmýza yýkýlmýþ ve onunla yediðimiz içtiðimiz öðrenci evindeki birlikteliðimiz bizden olan deðer ve sýrlarýmýz malesef onun küfriyle yerlebir oldu.Sorduk neden böyle oldun..Cevabý arkadaþ islami kesimde kadýn haklarý,özgürlük ve dava anlayýþý zayýf.þý heriflere baksana marþlarýndan tut hareketlerine kadar devrimciler...eeeeeeeeee ne oldu þimdi..Nerde kaldý ahiret yurdu.Nerde kaldý bizim cennet sevdamýz.þahsým adýna söyleyeyým hemen butun kasetlerimi kýrdým Ve asla sol marþlarda kendi zaafýmý tatmin etmedim.Ondan sonra o okuduðum sol yazarlardan tutun dergilere kadar hepsini attým.Daha sonra hamd olsun onlardan gençler çekmeye baþladýk bizim çalýþma alanlarýmýza...
Ýþte aziz dostum bunlar belki sanalada edilecek muhabbetler deðiller ama genç kardeþlerime özellikle tavsiyem.Eylemci ruhunuzu KUr'an okuyarak ve dinleyerek,yada bizim gruplarýn marþlarýyla artýrýn.Ýslami mücadele öyle bir yürek isterki bu ne kasetler ifade eder nede boþ sözler...Yürekli insanlara ihtiyacý var bu davanýn hemde uzun soluklu.Yýlmadan usanmada.Yoruldum abi yeter bizden bu kadar demeden....Bu kadar küfre ve tuðyana karþý islami tebliðde alanlara inmemiz þart kardeþlerim....iþte o zaman bizler özgür kuþlar gibi þehadet þerbetini bu alanlarda bulacaðýz.....
Hakkýný helal eyle deðerli insan.Kardeþliðimize zarar veren hallrden Rabbe sýgýnýrým..selam ve dua ile.
Yazdýklarýn gerçekten çok deðiþikti sevgili kardeþim. Öncelikle ben þuna inanýyorum bizim tek sorunumuz Ýslamý sosyalizmden ayrý tutmamýzdý. yani lenin sýrf tanrý inancýna sahip olmadýgý için bir devrimci bir sosyalist kalkýpta nasýl Allah'a inanmaz. Leninin her yaptýðýný uygularsak ozaman bu durum içerisinden çýkamayýz. Ben þunu savunuyorum ; Bir devrimci Allah'a iman edip etmemesi onu ilgilendirir. Ýslam vicdandýr. ÞU bir gerçektir ki Ýslama Ýman etmiþ sayýsýzca Devrimci sosyalist vardýr. Ýstenilen sadece þudur; Mesela zulme ugruyorsun ve elindeki bazý þeyleri kaybediyorsun kalkýp ta ; Buna da þükür bunu bulamayanlarda var. tarzýnda bir þükür edersen iþte sosyalizm buna izin vermez. Ayrýca Allah bile bu durumdan razý olmaz. Ne demiþler : iyi insanlar kötü insanlarýn yaptýklarýna ses çýkarmazlar ise o iyi insanlar o kötü insanlar kadar kötüdür. Bence Ýslamý sosyalizmden uzak görmek büyük yanlýslýktýr.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
Direniþçi
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #9 : 04 Ocak 2010, 11 :57:38 » |
|
icebroker beyfendiye.. Ýslamýn kendine özgü ýstýlahi dili ve kavramlarý vardýr. Hiçbir beþeri ideoloji ile islamý tarif edemeyiz. Eðer islami söylemlerimizi dar ve baþka kalýplara sýðdýrýrsak iþte o zaman bizler yanlýþýn içinden çýkamayýz. Ýslam sosyalizm deðildir asla.Çünkü sosyalizmde mal edinme ve mülkiyet hakký yoktur.Asli kominal yapýlanmadýr. Ýslam ise zenginliðe karþý deðil vermemeye karþýdýr.Çünkü mal edinme insanýn fýtratýnda vardýr.Siz o mal edinme arzu ve isteðini robotlaþtýrýrsanýz ilerde ciddi sosyal patlamalara sebeb verir. Ýslam egemen Burjuvazi anlayýþýn diliylede anlaþýlmaz..Sonuçta onlarda kapital bir mantýkla yaklaþýr..ENE hep ben baþkalarý kazanmasýn der..sadece onlar bana köle olsun..sonuç itibariyle tüm materyalistler ve koloni oluþturma sevdalýlarý birer emperyalisttir. Ýslam sýnýrsýz özgürlüðe ve hukuksal saygýsýzlýðada müsade etmez. Ýslamý; müslüman gözüyle okur ve sosyalizmin litaretüründen söyleyecek olursak hopertenüs(çýkarcý) ve yerine göre saydam olan insanlardan Rabbim korusun. Bu konu hakkýnda halisane þekilde yazmak isteyen ve münazaraya katýlarak doðruyu bulalým derseniz eyvallah der.Bizlerde birkaç kelam ederiz inþallah.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #10 : 04 Ocak 2010, 12 :35:53 » |
|
çok sevgili EBU ÖMER kardeþim. sosyalizmin içselleþtirdiðiniz takdirde bu söz ettiðiniz durum gerçekci ve dogru bir yaklaþýmdýr. fakat genel mantýk çerçevesi þeklinde baktýgýmýzda olaya bambaþka boyutlara cýkýyor mevzu. illaki sosyalizm Ýslam kadar buyuk ve þaþalý deðildir. sadece belirli baþlý kavramlarý ile benzerlik taþýr. sosyalizm doktirinden çok insan benliðdiir. insanýn vicdaný din deðerleri ile doluysa beynide fikir ve siyasi anlamda sosyalizmin sýnýfsýz yapýsý ile dolu olmak zorundadýr. unutmayalým ki Rabbin önünde hepimiz biriz. sadece verdiðimiz emekler sayesinde Rabbin katýnda derecelerimiz vardýr. benzerlikten yana olan bu tavrýmda son derece kanaatkarým. sosyalizm felsefesi ile hareket eden topluluklarýn tek yanlýþý Dini kendilerinden uzak görmektir. Farkýnda deðilleridr ki Soosyalizm genel anlamda Ýslamýn kopyasýdýr. Belirli baþlý mevzuatlar dýsýnda tabiki. Ýllaki farklýlýk olacak. ama neden çýkýpta faþizm islamdýr denmiyor da sosyalizm deniyor bunu bir düþün çok sevgili kardeþim ömer. Allah dostumuzdur. ondan baþka yar yardýmcý yoktur. Selam ve Dua ile..
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #11 : 04 Ocak 2010, 12 :44:49 » |
|
ayrýca tabiki doðruyu bulmak için her koþulda siz deðerli kardeþlerim le konuyu tartýþýrým. sonuçta hepimiz müslüman insanlarýz ALlah'a bin þükür. ve kalkýpta tartýþmanýn boyutunu kötü bir yer çekecek durumda da deðiliz. sonuçta ayrý bir düþünceye tabi deðiliz. her konuda hem fikir olmak özellikle iman yönünden bir olmak tartýþmaný gayet edebi bir þekilde gerçekleþeceðinin bir göstergesidir. Selam ve Dua ile.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
Direniþçi
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #12 : 04 Ocak 2010, 23 :35:25 » |
|
Hamd olsun düþünen ve ilkeli konuþan insanlar olduðu müddetçe forumlar bereket ve hikmet kazanýr..
Þimdi þahsýmýn neden bu kadar mevzu üzerinde kýsaca durayým ve konuya devam edelim.Öncelikle burdaki konu googlede ciddi hit alacak ve solcular özellikle grup yorumu aradýðýnda burasý direk çýkacak.Olurki nübüvvet pýnarýndan istifade ederde hidayet bulurlarsa o zaman bir ecir dahi olsa ; bu formu kuran ve istifade eden kardeþlerimin hanesine yazýlacak inþallah.
Muhterem yönetici kardeþlerim haklarýnýzý helal ediniz konunun mecrasýný sosyalizm ve din üzerine devam edeceðiz.Sizden ricamýz konuyu bölmemeniz ve iki farklý alana taþýmamanýzdýr.Müsadenizle kardeþlerim.
Öncelikle siyeri nebiyi ve asrý saadeti iyi inceleyelim kardeþlerim.Bir taraftan Abdurahman Bin avf gibi halisane zengin cennetle müjdelenen sahabeler,bir yandan eþyaya dahi hükmetmeyeceðim diyen ebu zerler var.Bu iki farklý þahsiyet ecirlerini aldýlar ve gittiler. Aslen baktýðýmýzda iki farklý kutup ve iki farklý islammýþ gibi gelebilir bizlere...Bu sahabe efendilerimin bulunduðu konum,merci ve Rabbimin inayeti üzere verdiði nimetlerdir diyelim.Asýl olan ise efendimizin hayatýdýr.Çünkü o masumdur.Ve bizler ona verilen nimetleri vahyin çerçevesinde deðerlendiririz..BUna VAHYÝGAYRÝ METLUV DERÝZ.Hikmet deriz.
islamý efendimizin ve onun ehlinin çizgisinde bakarsak iþte o zaman mesele aslýna rüc'u eder..Burda entellektüel dil kullanmýyacaðým inþallah.Çünkü asli anlatýmý zedeleyeceðini düþünüyorum..Dünya sade dil kullanýrken ve yazýþmalar sadeþtirilirken bizler seksenli yýllarýn kavramýyla konuyu aslýndan çýkarýrýrz...
Yukarda dediðimiz gibi islam sýnýfsal ayrýma sosyalýzm gibi bakmaz.Asla onunla ayný sýnýfa sokulamaz.Ýslam saðcýlýkda deðildir.Milliyetçiliklede islam anlaþýlamaz. Bizler 80 li yýllarda eski solcularýn hidayetlerine þahid olurduk.Bu kardeþlerimiz islama girdiklerinde sosyalizimden kalan zihni artýklarýný bir türlü atamadýlar ve islami hareketin devrimci söylemine yeni kavramlar sýkýþtýrdýlar...Bizlerde o dönemde islami hareketi dillendiriken sosyalist kurtuluþ örgütünden arkadaþlar vardýlar o dönemde..Adamlar sürekli içeri girip geliyorlardý.Fakat onlarda malesef islama girdiklerinde eski pkk lýlar gibi ordaký kalan cahili ideolojýlerýný bertaraf edemedýler...
Bize düþen vahyin süzgecinden geçirmek meseleleri..
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #13 : 05 Ocak 2010, 16 :46:24 » |
|
Hamd olsun düþünen ve ilkeli konuþan insanlar olduðu müddetçe forumlar bereket ve hikmet kazanýr..
Þimdi þahsýmýn neden bu kadar mevzu üzerinde kýsaca durayým ve konuya devam edelim.Öncelikle burdaki konu googlede ciddi hit alacak ve solcular özellikle grup yorumu aradýðýnda burasý direk çýkacak.Olurki nübüvvet pýnarýndan istifade ederde hidayet bulurlarsa o zaman bir ecir dahi olsa ; bu formu kuran ve istifade eden kardeþlerimin hanesine yazýlacak inþallah.
Muhterem yönetici kardeþlerim haklarýnýzý helal ediniz konunun mecrasýný sosyalizm ve din üzerine devam edeceðiz.Sizden ricamýz konuyu bölmemeniz ve iki farklý alana taþýmamanýzdýr.Müsadenizle kardeþlerim.
Öncelikle siyeri nebiyi ve asrý saadeti iyi inceleyelim kardeþlerim.Bir taraftan Abdurahman Bin avf gibi halisane zengin cennetle müjdelenen sahabeler,bir yandan eþyaya dahi hükmetmeyeceðim diyen ebu zerler var.Bu iki farklý þahsiyet ecirlerini aldýlar ve gittiler. Aslen baktýðýmýzda iki farklý kutup ve iki farklý islammýþ gibi gelebilir bizlere...Bu sahabe efendilerimin bulunduðu konum,merci ve Rabbimin inayeti üzere verdiði nimetlerdir diyelim.Asýl olan ise efendimizin hayatýdýr.Çünkü o masumdur.Ve bizler ona verilen nimetleri vahyin çerçevesinde deðerlendiririz..BUna VAHYÝGAYRÝ METLUV DERÝZ.Hikmet deriz.
islamý efendimizin ve onun ehlinin çizgisinde bakarsak iþte o zaman mesele aslýna rüc'u eder..Burda entellektüel dil kullanmýyacaðým inþallah.Çünkü asli anlatýmý zedeleyeceðini düþünüyorum..Dünya sade dil kullanýrken ve yazýþmalar sadeþtirilirken bizler seksenli yýllarýn kavramýyla konuyu aslýndan çýkarýrýrz...
Yukarda dediðimiz gibi islam sýnýfsal ayrýma sosyalýzm gibi bakmaz.Asla onunla ayný sýnýfa sokulamaz.Ýslam saðcýlýkda deðildir.Milliyetçiliklede islam anlaþýlamaz. Bizler 80 li yýllarda eski solcularýn hidayetlerine þahid olurduk.Bu kardeþlerimiz islama girdiklerinde sosyalizimden kalan zihni artýklarýný bir türlü atamadýlar ve islami hareketin devrimci söylemine yeni kavramlar sýkýþtýrdýlar...Bizlerde o dönemde islami hareketi dillendiriken sosyalist kurtuluþ örgütünden arkadaþlar vardýlar o dönemde..Adamlar sürekli içeri girip geliyorlardý.Fakat onlarda malesef islama girdiklerinde eski pkk lýlar gibi ordaký kalan cahili ideolojýlerýný bertaraf edemedýler...
Bize düþen vahyin süzgecinden geçirmek meseleleri..
Selam ve Dua üzerine olsun kardeþim ömer. Öncelikle açýklamalarýn ve duyarlý anlayýþýn için çok ama çok teþekkür ederim. öncelikle bir kaç kelime etmek istiyorum. þimdi dediðin gibi eski solcu arkadaþlarýn islam ile tanýþmasý ve ALlah'a iman etmesi güzel. fakat seninde belirttiðin gibi kafasýnda eski siyasi görusunden kalan bazý olgular beynine yapýþmýþ ve bunu islamla harmanlamaya çalýþýyor diyorsun. ben þuna inanýyorum ki dünya üzerinde Sahabiler kadar hatta onlarýn yarýsý kadar olabilecek bir zengin tanýmýyorum ben malesef. o döneme bakarsak tabikide özel mülki anlamda insanlarýn mülk edinmesi ve bu mülklerini Allah yolunda hibe etmeleri söz konusuydu. Ýslam özel mülkiyete þu bakýþ açýsý ile bakar. Tamam Paran vardýr mal ve öülkün vardýr ama unutmu bu malýn mülkün tek sahibi Allah'týr sen deðil. Sülayman peygamberin kýssasý anlatýlmýþtýr siz benden daha iyi biliyorsunuz. Sülayman peygamberin halýsý ile arasýndaki dialoðu. dilim döndüðünce anlatmaya çalýþayým. Sülayman peygamber Halýsý ile kendi þehrinin üzerinden þehrin etrafýný görecek þekilde ucuyormuþ Peygamber aþþaðý bakýp içinden Nekadar da güzel bir þehrim malým ve müülküm var þeklinde iç Geçirmiþ. halý peygamberi düþürecek þekilde aþþaðý doru eðilmiþ ve Peygambere Ey Süleyman bütün bunlarý kendi malýn gibi görme bu malý sana veren ve bu mülkün tek sahibi Allah'týr. dilimin döndüðünce anlatmay çalýþtým. sonucta konu önemli sevgili ömer kardeþim. bu bile gösteriyor ki verilen mülkün malýn tek sahibi Yüce Allah'týr. bu þekilde bile sosyalizmle alaka kurabilirsin sevgili kardeþim. ben yine üsteliyorum ki içsel olarak detayý ile tam manasý ile benzemesede Sosyalizm Ýslam'dan çalýnma bir doktrindir. ve þü bir gerçekki Ýslam askerleri birer devrimcilerdir. Mücadele ayný mücadele. bu þekilde düþün sevgili kardeþim.. Þu bir gerçektir ki benim aklýmda tek bir düþünce vardýr oda Ýslamýn büyüklüðü ve yüceliðidir. yani amacým Ýslamý küçültmek deðildir haþa. Allah içimdekini daha iyi bilendir. ben kendimi özetlersem sana ; Benim siyasi kimliðim sosyalist Dini kimliðim Ýslamdýr.. Ýslam benim vicdanýmdýr. Þeriat benim vicdanýmdýr. Allah'ýn emir ve yasaklarýný uygularým. yanýmdaki insaný uyarýrým derimki Kardeþim Allah var. deliller sunarým ama hala ateist ise bu beni aþan bir durum. Allah mafiret etsin der geçerim. siyaseti dine bulastýrmam. bulasýrsa bidat meydana gelir çünkü. bütün kardeþlerimi seviyorum Allah yar ve yardýmcýmýz olsun.. Selam ve Salavat Üzerine olsun Ya Muhammed.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
Direniþçi
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #14 : 06 Ocak 2010, 15 :05:59 » |
|
Rabbim size hayýr kapýsýný açsýn ve cennetine nail eylesin kardeþim.Süleyman a.s ile anlatýlan hikayeyi ilkkez duydum. Ýsrailiyat olabilir zannýmca kardeþim.. Ýnþallah müsait zamanda bu konu üzerinde bir miktar duracak ve dediðim gibi solcular bu bölüme sürekli giriyorlar.Biz bu iþi hayra çevirebilirz..Diðer kardeþleriminde birikimlerini aktarmalarýný rica etsek .
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
Kudüs_Bakýþlý
Kassami
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 1134
|
 |
« Yanýtla #15 : 06 Ocak 2010, 21 :57:59 » |
|
felluceyi anlatan en güzel eser grup yorumdandýr.onun üzerine (felluce) tanýmam.dinlemeniz tavsiyedir..
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #16 : 07 Ocak 2010, 12 :01:47 » |
|
Düzeltme: sevgili kardeþlerim. ben bukadar yorum yazdým fakat benim yorumlarýmý yanlýþ anlayýp sakýn sosyalizme olan bakýþ açýnýzý Ýslamýn önüne geçecek þekilde deðiþtirmeyin. sebep olmak istemiyorum. þu bir gerçektir ki ne kadar da insancýl bir doktrin olsada sonucta ateist felsefeyi desteklemektedirler. tamamen kalbinizi sosyalizme çevirim te imanda sekteye uðramayýn. sakýn ama sakýn. sonucta sosyalizm tamamen islamdan esinlenmiþ sadece iman kýsmý çýkarýlmýþ bir yapýdýr. bu çok tehlikeli bir durum olduðunu iyi bilin. hernekadar sosyalizm ugruna ölen insanlarýn tamamen amaçlarý adaletsizliðe haksýzlýða isyan etmek olsada nekadar da halk için olsada Allah ugruna ölünmedikçe o insan kaybedendir. eðer iman yoksa Allah katýnda bu dünyada yaptýklarý tamamen ziyan olacktýr. en büyük iyilik Allah'a iman etmektir. tamam belki yere düþen bir yaþlýyý kaldýrmanýz iyi birþeydir. tamam açlýktan sefaleten ve katledilmekten yorulmuþ insanlar ugruna savaþmak guzel birþeydir ama þunu asla unutmayýn bu dunya uzerinde yaptýðýnýz iyilikleri birleþþtirsenizde hatta ve hatta ölme çaðýnýza kadar iyilikte yapsanýz ALlah'a iman etme iyiliðine denk gelmemektedir. kýsa ve öz Rab size onlarca guzel þeylerden rýzýklandýracak size hayat verecek yaþamanýz için onlarca güzel þey yapacak ve sizden sadece iman etmenizi istediðinde siz ona sýrt çevireceksiniz. o yüzden en büyük iyilik Allah'a iman etmektir. Allah'a hakký ile iman ederseniz bu dünyada yaptýðýnýz bütün iyiliklerin de bir kazancý olacaktýr. Allah kalbinde fesatlýk olmayýpta Rabbi inkar edenlere mafiret etsin. onu doðru yoluna getirip hidayete erdirsin. Selam ve dua ile.
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
EBU ÖMER
Direniþçi
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #17 : 07 Ocak 2010, 13 :09:27 » |
|
icebroker Rabbim razý kalsýn benim kardeþim.Olmasý gereken Rabbimize kulluk.Kiþi kul oldumu ala ra'si vel ayn der (baþ göz üstüne)ve bu kutlu yolun adaletine, itibarýna hürmet eder.. Rabbim sizi ve ümmeti sadýklardan eylesin..
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
icebroker
Sivil
Çevrimdýþý
|
 |
« Yanýtla #18 : 07 Ocak 2010, 14 :06:16 » |
|
icebroker Rabbim razý kalsýn benim kardeþim.Olmasý gereken Rabbimize kulluk.Kiþi kul oldumu ala ra'si vel ayn der (baþ göz üstüne)ve bu kutlu yolun adaletine, itibarýna hürmet eder.. Rabbim sizi ve ümmeti sadýklardan eylesin..
amin ecmain. Bu güzel dileklerin senin cennetteki yerini tayin etsin. Rabbin cCema'lini sabah akþam görenlerin mekaný eylesin. Selam ve Dua ile
|
|
|
|
|
Kayýtlý
|
|
|
|
|
eNetugba
Çevrimdýþý
Mesaj Sayýsý: 2166
Yolundayýz EY Hamaney !
|
 |
« Yanýtla #19 : 07 Ocak 2010, 21 :19:09 » |
|
Sosyalizmi; içtimai haksýzlýklarýn sona ermesi, liyakatin yerini bulmasý, acý çekenlerin gözyaþlarýný dindirmek suretinde anlamamýz gerekiyor.
Bizim 'sosyalizm'imiz 'Ýslam'ýn ta kendisidir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2010, 21 :20:59 Gönderen: eNetugba »
|
Kayýtlý
|
Ne mutlu Hanne gibi adayanlara ! Ne mutlu Meryem gibi adananlara! Ne mutlu Zekeriyya gibi bahçývanlara! Ne mutlu Yahya ve Ýsa gibi kurbanlara!
|
|
|
|