|
HAMSAVİ
TERK-İ DÜNYA
|
 |
« : 12 Ocak 2009, 20 :34:13 » |
|
Selamun Aleykum Arkadaşlar, uzun zamandır internette saçma sapan boykot listeleri dolaşıyor.Hiç alakası olmayan markalar boykot listelerine ekleniyor ve yüzlerce boykot markası olduğu söyleniyor ve bu şekildede boykot hareketi tamamen felç oluyor. Belkide boykot edilecek firmalarında bu işte parmağı var çünkü boykot hareketini engellemenin tek yolu uzun uzun ve yapılması imkansız listeler hazırlamak.
Ancak bugünlerde tüketiciler birliği bir araştırma yaptı ve bir boykot listesi çıkardı.Yapılan açıklamalara göre israil,amerika ve ingiltere ordularına yardım ettikleri tespit edilen firmalar bu listeye eklendi.Bana kalırsa bu kadar markayı dahi aniden açıklamak yerine sadece tek marka açıklanmalı ve zamanla diğer firmalarda açıklanmalıydı, bu sayede boykot bombası siyonist markalara düşecekti.Ancak bu listede gayet uygulanabilir.20 markayı hayatımızdan çıkardığımızda boykot sorumluluğumuzu yerine getirmiş olacağız inşaallah.
Filistin Etkinlik Grubu olarak yaptığımız afişi her arkadaş kendi bulunduğu çevrede yazıcıdan çıkartıp çevresindeki market ve bakkallara asabilirler.
 İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamı finanse etmeyeceklerini belirten Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Av. M. Bülent Deniz; “tüketimden gelen gücümüzü kullanıyor ve İsrail-ABD. ve İngiliz mallarını boykot ediyoruz” dedi.
Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Av. M. Bülent Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: İsrail’in Gazze’de 27 Aralık tarihinden bu yana gerçekleştirdiği katliamda, yüzlerce Filistinli yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı. Sağ kalmayı başaranlar halen ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle her an yaşamlarını yitirme tehdidi altında bulunuyor. Yaşanan kanlı süreç dünya halklarının yoğun tepkisine yol açmıştır. Ülkemizde de, saldırıların başladığı günden bu yana geceli-gündüzlü protesto eylemleri gerçekleştirilmektedir. Türkiye coğrafyasını paylaşan milyonlar, İsrail tarafından yürütülen bu soykırıma olan tepki ve nefretlerini sokaklarda dile getirmekte, öte yandan bu katliamı gerçekleştiren İsrail ve İsrail devletinin işbirlikçisi ABD. ve İngiltere’ye karşı tüketici boykotu seçeneğini uygulamaya koymaktadırlar. Bu sürecin sonucunda tüketici tarafından boykot edilecek mal ve hizmetlere ilişkin çeşitli listeler hazırlanmakta ve hızla yaygınlaşmaktadır. Tüketiciler Birliği; -Küreselleşen ekonomik düzende, mal ve hizmetlerin milliyetinin kesin olarak tespitindeki güçlük, -Boykot edilecek mal ve hizmetlerin yerine ikame edilecek başkaca ürünlerin tespitinde yaşanabilecek güçlük, -Boykot edilecek mal ve hizmetlerin ülkemizde üreticisi, satıcısı ve lojistik ve servis hizmetlerini sunan girişimin yerli sermaye olma olasılığı ve ülkemizde bu nedenle oluşabilecek istihdam sorunu nedeniyle ülke boykotuna her zaman ihtiyatlı yaklaşmış, ancak “bıçağın kemiğe dayandığı” noktada, tüketimden gelen gücün “gerçekleştirilebilir” nitelikte “boykot” olarak örgütlenmesi sürecini yönetmiş ve desteklemiştir. Yakın dönemde ABD. nin Irak’ı işgali, Danimarka ile yaşanan karikatür krizi ve Fransa’da Ermeni yasa tasarısı olaylarında, Tüketiciler Birliği tarafından boykot seçeneği kullanılmış, kararlılıkla gerçekleştirilen boykot eylemleri başarıya ulaşmıştır. Örgütsüz olarak gerçekleşme eğilimindeki tüketici boykotu sürecinde oluşturulan ve elden ele dolaşan boykot listelerinde yapılması kuvvetle muhtemel yanlışlıkların önlenmesi, tüketimden gelen gücün etkili ve kararlı bir şekilde yönetilmesi ve en önemlisi yaşanan “Gazze” sürecinde, “bıçağın kemiğe dayandığı” noktaya gelinmiş olması nedeniyle Tüketiciler Birliği, bir kez daha “boykot” seçeneğini ülkemiz tüketicisinin dikkatine sunmaktadır. Tüketiciler Birliği tarafından yapılan araştırmalar ile İsrail, ABD. ve İngiliz milliyetine sahip veya bu ülkelerdeki firmalarla iş ortaklığı ve işbirliği içinde olan firmalar, bu ülkelerin simgesi haline gelmiş dünyaca bilinen markalar veya açıkça silahlı kuvvetlere fon aktardıklarını açıklamış olan firmalar tespit edilmiştir. Tespitlere ilişkin araştırmalar devam ettirilmekte olup boykot listesi sürekli olarak güncellenecektir. Kamuoyundan beklentimiz, olası yanlışlıklara meydan verilmemesi bakımından Tüketiciler Birliği tarafından oluşturulan ve açıklanan listeye itibar etmeleri ve bu listede yer alan ürünleri boykot etmeleridir. İlk aşamada;- Frito Lay firmasına ait: Lay’s, Doritos, Cheetos (cips) -Danone firmasına ait; Hayat Su, Evian Su (içecek), -Danette, Danino, Danone, Activa (meyveli yoğurt, yoğurt), -Elite Cafe, -Unilever firmasına ait: Becel, Flora (margarin), Lipton (içecek), Calve, Knorr (hazır gıda), Algida, Magnum, Carte D’or (dondurma), Axe, Rexona, Signal, Dove, Lux, Omo, Vim, Cif, Domestos (kozmetik ve temizlik) -Philip Morris firmasına ait: Marlboro, L&M, Chesterfield, Parliament, Virginia Slims, Lark, Muratti (sigara), -British American Tabocco firmasına ait: Dunhill, Kent, Pall Mall, Viceroy, Lucky Strike (sigara) -Coca Cola firmasına ait: Cappy, Coca Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Turkuaz, Schweppes, Damla Su, Doğadan, Sen-Sun (içecek) -Pepsi Cola firmasına ait: Tamek, Pepsi Cola, Yedigün, 7Up, Fruko, Aquafina -Starbucks kafe zinciri -Johnsons&Johnsons firması -Mc Donald’s (fast food), -Burger King (fast food), -Kentucky Fried Chicken (KFC) (fast food)olarak belirlenen firma ve markaları boykot kapsamına alıyoruz. Türkiye tüketicisi tüketimden gelen gücünü kararlılıkla ortaya koyacak ve önceden olduğu gibi bu kez de zulmün sahiplerine hak ettikleri dersi verecektir. Av. M. Bülent Deniz Onursal Başkan
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2009, 02 :21:32 Gönderen: HAMSAVİ »
|
|
|
|
|
|
|
|
_TaleBe_
Kassami
zaman döne dursun o güne hasret!!
|
 |
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2009, 21 :02:40 » |
|
daha dün akşam konuştuk burda insanlar listelere bakıp herşey onların diyerek çaresizliğe sevk olunuyor.. cidden faydalı bir çalışma..teşekkürler
|
|
|
|
|
|
"uzun sürer kör karanlık döner haritada..ey savaşı yorulmak yoktur akan ırmaklarda! bize göre değil umutsuz yaşamak bir sevda uğruna vurulduksa yola!!"
|
|
|
|
muhammed bilal
İhvani
Sorulur Bir Gün!!!
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2009, 10 :50:46 » |
|
bencede böyle daha mantıklı siz biz belki bir çoğunu aklımızda tutup boykot edebiliriz ama annelerimiz bunu yapamaz gibime geliyor.birde tamek markasını ben tsk sandığımdan dolayı almıyordum meerki pepsininmiş şaşırdım
|
|
|
|
|
|
Özgürlük Esaretse İstemem Sizin Olsun!!!
|
|
|
|
Eldem Feza
Terk-i Terk
|
 |
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2009, 12 :03:22 » |
|
Bilgilendirmeden dolayı allah razı olsun ..Çevremizede dagıtacagız inşallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İbrahim TEVHİDİ
Sivil
|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2009, 13 :43:51 » |
|
Çeketimin sırtına büyükçe bir baskı patırttım reklamcıya, üstünde buboykot ürünleri ve uyarı yazısı var.
İnsanların çok dikkatini çekiyor, bir çok kişi şaşırdı bu ürünlere...
Bir fikir!
Öneririm
|
|
|
|
|
|
10 KURAL 1- Birlik en büyük hedeftir. Kalpler arasındaki bağ güçlü olsun, tek söz üzerine birleşsin. 2- 'Lailahe İllallah' diyen herkes Tevhid çatısı altında beraberimizdedir. 3- Kusuru nefsinde ara, muhalif hakkında iyi şeyler düşün. 4- Tepki verirken bile ahlakı göz ardı etme 5- Tartışma ve Kibir yok 6- Bir meselede doğru birden fazla olabilir 7- İttifak edilen şeylerde yardımlaş, farklı düşüncelere saygılı ol 8- Ortak düşmanı ön planda tut 9- İş ve üretim ufkunu aç. Her kardeş, -özel hayatındaki işlerine ilave olarak- hergün bir miktar Kur'an okumalı, yatmadan önce nefsini muhasebe etmelidir. 10- Yanlış yoldakilere üzülürüz; üzerine çullanıp teşhir etmeyiz. "İslam; kulluk ve liderlik, din ve devlet, ruhanilik, iş ve namaz, cihad ve itaat, Mushaf ve kılıçtır. Bunlar birbirinden ayrılmaz."Şehid İmam Hasan El-Benna  [/center
|
|
|
|
İmadMuğniye
Kassami
AMMAR YASER
|
 |
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2009, 14 :36:04 » |
|
Allah razı olsun türkiyede en çok bu ürünler kullanılıyor diğerleri zaten yok.yoğunlık gösterilen markaları hazırladığın için sağol kardeşim.söz yazıcıdan çıkartıp dağıtacam çevreme inşallah etkili olacak Allah'ın izni ile.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2009, 14 :39:53 Gönderen: AmmarYaser »
|
|
|
|
|
|
|
|
umutcan
Sivil
|
 |
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2009, 14 :51:24 » |
|
ben hiç birini almayacağım
|
|
|
|
|
|
61.HÜKÜMET BAŞBAKANI PROF.DR.NUMAN KURTULMUŞ OLACAK
|
|
|
|
umutcan
Sivil
|
 |
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2009, 14 :55:54 » |
|
bence biz büyükelçiyide çekerim israilden
|
|
|
|
|
|
61.HÜKÜMET BAŞBAKANI PROF.DR.NUMAN KURTULMUŞ OLACAK
|
|
|
|
ŞEHİDAN
................
|
 |
« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2009, 15 :53:53 » |
|
boykot mallarını az önce tv 5 den izledim..tüketiciler birliğinin listesini açıkladılar gerçek liste budur diye...forma açarım diye aklımdan geçmişti ama sağolsunlar açılmış...dikkate alacağız inşaallah...
|
|
|
|
|
|
“Yarın ben kıyâmet günüde Allah’ın ve Peygamber’in huzuruna suçlu olarak çıkmak istemiyorum. O zaman Allah bana: ‘Ey Said, İslâm dininin hükümleri ayaklar altına alındığında sen niçin sessiz kaldın, gücün ve imkânın olduğu halde niçin savaşmadın?’ diye sorduğunda ben ne cevap vereceğim? Cehennem zebânîleri beni sarığımdan tutup cehenneme çektiklerinde ben ne edeceğim? Hayır! Andolsun Allah’a ki yalnız ben ve bu elimdeki baston bile kalsa, bâtılın karşısına çıkıp kıyâm edeceğim. Şehid olana kadar da mücâdelemden asla dönmeyeceğim. Ne ben Hz. Hüseyin’den daha makbul bir kulum ne de siz onun ailesinden daha makbulsünüz.. Ben üzerime düşeni yapmak zorundayım... (Şehid Şeyh Said)
|
|
|
|
bozo_42
Sivil
|
 |
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2009, 16 :32:18 » |
|
bencede dagrudur arkadaslar nereden tutarsak kardır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nurul İslam
KAHROLSUN İSRAİL
|
 |
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2009, 17 :19:01 » |
|
ALLAH RAZI OLSUN..BÜTÜN ARKADAŞLARA ;TANIDIKLARA YOLLADIM..ELİMİZDEN BAŞKA NE GELİYOR Kİ BAŞKA..BARİ BU ÜRÜNLERİ BOYKOT EDELİM..GAZZE YANIYOR..BİTİYOR..VE HEPİMİZ SEYREDİYORUZ:((((((
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tevhid
Sivil
|
 |
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2009, 18 :25:51 » |
|
ALLAH razi olsun.. bu konuyu mail ile kardeslerime yolluyorum izninizle..
|
|
|
|
|
|
Hasbunallâhu veni'mel-vekîl...
|
|
|
|
Khattab
Sivil
ŞEHİT GİBİ YAŞAYAN ŞEHİT GİBİ ÖLÜR.
|
 |
« Yanıtla #13 : 13 Ocak 2009, 18 :26:46 » |
|
Allah razı olsun hamaslı. Umutcan başka resim bulamadın mı burdaki insanların düşüncesine davasına çok zıt bir ......... koymussun yakışıyormu sana kaldır onu başka resim koy yaww.
|
|
|
|
|
|
“Ey İnananlar! Mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah`ı anmaktan alıkoymasın. Kim bunu yaparsa işte onlar ziyana uğrayanlardır. Birinize ölüm gelip de: "Rabbim, beni yakın bir süreye kadar erteleseydin de sadaka verip iyilerden olsaydım!" demesinden önce, size verdiğimiz rızıktan (Allah) için harcayın.” Münâfikun-9
|
|
|
|
HAMSAVİ
TERK-İ DÜNYA
|
 |
« Yanıtla #14 : 13 Ocak 2009, 19 :35:49 » |
|
Allah razı olsun hamaslı. Umutcan başka resim bulamadın mı burdaki insanların düşüncesine davasına çok zıt bir ......... koymussun yakışıyormu sana kaldır onu başka resim koy yaww. Ecmain Kardeşim Sağol. Ancak arkadaşın avatarına karışabilme yetkimiz yok.O görüşten kardeşlerimizde buraya geldiyse sevinmemiz gerekir diye düşünüyorum.Herkese yerimiz açık biz hakkı söylüyoruz isteyen gelsin ve duysun.Kim olduğu nasıl düşündüğü önemli değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
el-Benna
İhvani
Ey nefis! Ancak Şehadetle ölebilirsin!
|
 |
« Yanıtla #15 : 13 Ocak 2009, 19 :37:12 » |
|
Allah razı olsun..Rabbim almayı nasip etmesin.Aldırtmamak için de uğraşacağız Allah'ın izni ile..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hercai
Sivil
|
 |
« Yanıtla #16 : 13 Ocak 2009, 19 :56:41 » |
|
allah razı olsun, zaten bahane arıyor nefislerimiz kaçınmak için yanlış markalar karışması ve listelerin enflasyonundan uygulayamadık bi türlü. tüketiciler birliği çok güzel çalışmalara imza atıyor. bu da onlardan biri olmuş. sitedeki listenin tam halini iletiyim bende. vesselam. Aşağıdaki ürünleri boykot ediyor ve Cephane Bizden Değil diyoruz. http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&ID=1&pID=118Chetos 7up BRİTHIS AMERİCAN TABACCO ALGİDA AQUAFİNA AXE BURGER KING Cappy Chesterfield Cif Coca Cola DOĞADAN Domestos Dove DUNHILL evian FritoLay Fruko HAYAT KFC Knorr Lark Lipton Becel Fanta LUCKY STIKE Marlboro McDonald’s OMO Danino PEPSI Schweppes Signal Sprite Yedigün ACTIVIA Calve Danette Doritos Johnson’s NESTEA PALL MALL PHİLIP MORRIS Rexona TAMEK TURKUAZ 11.01.2009 tarihinden itibaren 5547 defa okundu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yusuf yılmaz
Sivil
|
 |
« Yanıtla #17 : 13 Ocak 2009, 20 :34:58 » |
|
yahudi uşaklığı yapan gazeteler hürriyet sabah akşam vatan star posta milliyet
bunlarıda almamak gerek
herbiri emir aldı ve hemen ergenekon çıkarıldı filistin unutulsun hatırlanmasın diye ve siyanizm uşağı büyük tv kanalları
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
'Mücahide'
|
 |
« Yanıtla #18 : 13 Ocak 2009, 20 :36:15 » |
|
Almayalım,aldırtmayalım inşallah.. Allahım razı olsun..
|
|
|
|
|
|
Zalimler için karar verildi, infaz kaldı. Ufka bir bak yiğidim, İnkılab'a az kaldı.
|
|
|
|
msersavas
Sivil
|
 |
« Yanıtla #19 : 13 Ocak 2009, 22 :15:35 » |
|
buradaki bir ççok ütüne yıllardır boykot ediyoruz inş hepsin en yakın zamanda sınırlarımızdan elleri boş göndereceğiz !
|
|
|
|
|
|
İsrail, 4 Kitap Üstüne Yemin Etsen SIRATDA sorulursun..4 Kitap ÜSTÜNE Soysuzsun !!!
|
|
|
|